Branschprofilerna Caroline Roth och Emma af Robson startar tillsammans med en hemlig investerare vad de själva tror är världens första vr-byrå, Warpin Media.

Tanken är att koppla samman företag och kunder som vill använda sig av virtual och även augmented reality med utvecklare världen över. Ett annat sätt att beskriva upplägget är att Warpin ska kommersiellt exploatera vr-världen som växer fram. 

Caroline Roth berättar:

– Vi ser att det finns en hel del företag som vill gå in i vr. Vi har även träffat en del vr-utvecklare och vi har sett gapet. Vi sätter oss mellan utvalda utvecklare och kunder.

Tanken är att knyta till sig ett globalt nätverk med utvecklare och erbjuda dem till kunder.

– Vi har varit i kontakt med ganska många spelutvecklare som Svrvive. Vi har många fler men de ligger i avtal just nu så vi kan inte tala öppet om dem. Vi är superstolta över de studios och utvecklare vi har i pipeline och vill inget hellre än att prata om dem men har respekt för processen som nu äger rum med att sätta avtal samt samarbetsformer, säger Emma af Robson.

Warpin ska klara av att leverera utvecklare för flera av de plattformar som växer fram som Cinematic VR, 360° och AR ( augmented reality, förstärkt verklighet).

Hur många utvecklare är det tänkt ska finnas i nätverket?
– Så länge vi kan hålla bra kvalitet, finns det inget övre stopp. Brytpunkten bli när  vi inte kan ta hand om stallet, säger Caroline Roth.

Erbjudandet Warpin pratar mest om är produktplacering i virutal reality. Men det finns även tankar på att bygga ett nätverk som kan leverera aggregerad räckvidd i still med de Youtube-kanaler som finns.

– I dag finns ingen aggregerad plattform. Där vill vi komma fram, säger Emma af Robson.

– Ju fler studior och utvecklare som vi signar, får vi en volymfördel, säger Caroline Roth.

Har ni några förebilder?
– Inte som vi har tittat på, vi kom på idén själva, säger Emma af Robson.

Warpin har  knutit sill sig fler samarbetspartner och har åtminstone en investerare i ryggen, som sannolikt går in som delägare. Men duon vill inte ge några detaljer.

– Vi har valt att inte kommentera det. Vi har skrivit under ett sekretessavtal, säger Emma af Robson.

I styrelsen för bolaget sitter it-företagaren Edvard Lindqvist. Varför?
– Det får han svara bättre på själv.

Hur mycket ska ni omsätta 2017?
– Vi växer i takt med att vr-utvecklingen få fart. Det finns olika prognoser. Ju snabbare vr slår ju snabbare visar vi på en större omsättning. Vi ser att ett antal miljoner, men just nu det handlar om att utbilda folk.

Hur ser ett avtal ut?
– Det ser lite olika ut beroende på hur bolaget ska se ut, säger Emma af Robson.

– Våra kunder är stora bolag som vill in i vr. Vi är en strategisk partner, säger Caroline Roth.