It-konsulten Consid arrangerar Considgalan 25 november och under kvällen delas utmärkelsen Årets digitala influencer 2017 ut. Här är de tre nominerade profilerna.

Priset till Årets digitala influencer tilldelas en individ utanför Consids egen organisation som under årets drivit digitaliseringsfrågor på ett föredömligt sätt och bidrar till Sveriges digitala utveckling. Priset instiftades förra året och tilldelades då Sofie lindblom, då innovationschef på Spotify. Utmärkelsen tilldelas på Considgalan 25 november i Stockholm.

Intressant att notera är att ingen av Consids nomineringar är med när Cision nominerar 20 i sitt Influencer awards.

HÄR ÄR DE NOMINERADE 2017

FRIDA BOISEN
”Med en position som digital chef på ett av Sveriges ledande mediebolag utmanar och lyfter hon digitaliseringsfrågan i vårt samhälle. Hon är en Internationell Key Note-föreläsare på temat och har mottagit the INMA Awards för Best use of Social Media på tidningsvärldens Oscarsgala. När hon inte sitter som sociala medier-expert i SVTs Gomorron Sverige jobbar hon aktivt för att driva frågan om jämställdhet och skolvärldens utvecklig. Hon är en sann digital inspiratör, utsedd digital ledare och navigerar på ett säkert sätt den stora massan genom den digitala världens möjligheter” lyder Consids motivering.

PER HOLKNEKT
”Han är föreläsaren, entreprenören och livscoachen som med kända märken som Odd Molly och Svea i sin varumärkesryggsäck skapat 31 företag och varumärkesresor genom åren, där somliga gått hela vägen till Nasdaq. Med sin inställning och passion har han lyckats knäcka koden till hur man når ut framgångsrik i digitala kanaler och vet hur man förmedlar en upplevelse som tränger vilket varumärke som helst genom bruset. Idag dominerar han LinkedIn-scenen och berör Sverige med ämnen som entreprenörskap, inspiration, ledarskap och att vända på livet – Per är på så sätt en sann digital influencer”, skriver Consid.

ALEXANDER BARD
”Artisten, författaren och filosofen Alexander Bard skakar oavbrutet om vår världsbild och rubbar vår tillvaro med sina unika iakttagelser. Han såg digitaliseringens påverkan på oss redan för 30 år sedan och rycker oss ständigt ur kurs när han berättar om spelreglerna i dagens IT-samhälle. Han utmanar vanor och traditioner i det sätt han sätter förändring i första rummet, vilket gör att han påverkar mängder av verksamheter idag till att vara en aktiv del av framtiden istället för att passivt möta den”, skriver Consid.

DU KAN LÄSA MER HÄR