Visma förlänger podd-samarbetet med Johannes Gustavsson med en ny säsong av Drömpodden där sociala medier-profilen intervjuar kända profiler om deras entreprenörskap och företagande.

– Med Drömpodden vill vi just inspirera och bredda synen på entreprenörskap och företagande. Vi skapar medvetenhet om att ett starkt intresse kan bli ett företagande eller leda till drömjobbet. Det går inte att överskatta drömmar som motor för entreprenörskap. Efter att ha utvärderat en lyckad första säsong är det naturligt att jobba vidare. Drömpodden ska nå ytterligare höjder, säger Daniel de Sousa, vd på Spcs.

Vismas affärsidé är att göra verksamheter mer effektiva och detta ska återspeglas i det content som produceras för Drömpodden.

– Vi förverkligar företagande. I det ingår att vi ska inspirera. Drömpodden kommunicerar vårt varumärke i ett sammanhang som är både underhållande och inspirerande. Detta ska bidra till både varumärkeskännedom och vår önskade varumärkespositionering.

Hur ser du på podd som format för effektivt content?
– Vi har en övergripande content marketing-strategi där vi skapar innehåll som engagerar, uppfattas som relevant och skapar värde för målgruppen. Podcast som format är på stark frammarsch, därför är det naturligt för oss att vi vill vara tillgängliga även här. Eftersom det är en kanal för content så är det också naturligt för oss att använda den.

Utöver audio-innehållet produceras även skriftligt material på höjdpunkter från Drömpodden.

Det gör vi att kunna kunna skräddarsy innehåll till våra sociala medier-kanaler och för att innehållet ska bidra till vår seo-strategi (sökmotoroptimering). Därför ser vi formatet som effektivt.

Visma har inte samarbetat med någon contentbyrå med Drömpodden men samarbetear med MTG och Johannes Gustavsson som representant för sitt eget företag.

Johannes är stjärnan. Att han själv i detta sammanhang är en entreprenör är en merit i våra ögon, att han har vårt program Visma Eekonomi är en bonus.

Podden finns tillgänglig via Itunes och appen Podcaster, Acast och Ilikeradio.se.

Hur mäter ni resultatet?
– Konkret mäter vi såklart direkta lyssnare, att våra inlägg om Drömpodden på sociala medier presterar och att vi driver trafik till vår content-plattform Småföretagsliv på Vismaspcs.se.

Den nya säsongen av Drömpodden gästlista består bland annat av:

Youtubern Keyyo, sociala medier-profilen och reklamaren Daniel Hallberg, musikern Oscar Molander, författern Christina Stielli, influeraren Hampus Hedström och Ångestpoddens två programledare Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.

Det är en tung gästlista ni tagit fram. Har du några tips om hur man lockar tunga profiler till sin företagspodd?
– För oss har Johannes varit nyckeln. Hans roll som pr-ansvarig för Tubecon, en turné med sociala medier-profiler och influerare, har bidragit till hans stora kontaktnät. Ett generellt tips för att locka gäster, och lyssnare, är att fokusera på ett intresseväckande tema med många ingångar, i vårt fall drömmar. Det kan alla relatera till och det kan fortfarande bli spetsigt innehåll.

Hur nödvändigt är det för företag att syssla med content?
– Många gånger avgörande. Idag är det en utmaning att nå ut i det enorma mediala bruset, samtidigt finns det mer kanaler och verktyg än någonsin för att nå definierad målgrupp. Utgå alltid från syfte och målgrupp. Välj först efter det content och kanal. Det är avgörande för att mottagaren ska uppleva just nytta.